14 Ocak 2015 Çarşamba


 "SOL AYAĞIM" OTOBİYOGRAFİK BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ

AZİM VE İNANÇ
Başarı, bir işte elde edilen yararlı sonuç yani muvaffakiyettir. Başarı; mutluluktur, sevinçtir, neşedir. Başarının sebebi azim ve inançtır. Başarının sırrı çok çalışmaktır.
Mesela biz öğrenciyiz. Bizim amacımız başarılı olmaktır. Başarıyı elde etmek için önce bunu yapabileceğimize inanmalıyız. Başarılı olmak için azimli ve sabırlı olmalıyız. Okulumuza düzenli gelip gitmeliyiz.  Sınıfta öğretmenlerimizi can kulağıyla dinlemeliyiz.  Evde konu tekrarı yapmalıyız. Öğretmenlerimizin verdiği ödevleri eksiksiz yapmalıyız. Bol bol soru çözmeliyiz. Boş vakitlerimizde kitap okumalıyız. Bütün bunları yaparsak başarılı bir öğrenci oluruz.
Christy doğuştan beyin felçli bir çocuktu. Kardeşleri gibi normal değildi, engelliydi. Konuşamıyordu, yürüyemiyordu, kendi başına yemek yiyemiyordu. Aynanın karşısına geçince yamulan ağzını, kıvrılan ellerini görmek istemiyordu. Durumuna çok üzülüyordu. Kardeşleri gibi normal olmak istiyordu. Christy bir gece kardeşleri ödev yaparken Christy sol ayağı ile tebeşiri aldı ve yere bir harfi yazdı. Annesi Christy’nin ne kadar istekli olduğunu görünce ona alfabeyi öğretti. Christy yazdığı kelimelerle hayata bağlandı. Bu olaya ailesi çok sevindi. Christy bir dönemde boya kalemleriyle resim yapmaya başladı. Artık bunlar ona yetmiyordu ve Dr. Collis’in yardımıyla bir merkezde tedaviye başladı. Christy tedavisini ve yaşadıklarını yani otobiyografisini yazmak istiyordu.
İşte Christy böyle zorluklarla büyüdü ama yılmadı. Annesinin desteği ve kendisinin azmi ile inancı onun mutluluğunu ve başarısını kendisini en yükseğe çıkardı.

                                                                                Emre AYKAN

                                                                                6 – İ     713

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder